1975’te Ankara’da kurulmuş olan Özikizler Anaokulu, kurucuları Emine Özikizler Bakkaloğlu ve Samim Bakkaloğlu, müdüresi Meltem Dönmez ve güçlü kadrosu ile eğitim faaliyetlerine İstanbul – Kozyatağı yerleşkesinde devam etmektedir. Amacımız, verdiğimiz tüm eğitimler, ve 43 yıllık eğitim aşkımız ile; kendine güvenen, sorgulayan, rasyonel düşünebilen, çevre bilinçli, gelenek ve göreneklerine saygılı ve Atatürkçü nesiller yetiştirmektir. Bu doğrultuda tam 43 senedir büyük bir emek ve özveri ile çalışmakta, her daim çağdaş ve yenilikçi kimliğimizi korumakta ve çocuklarımıza evlerinde hissedebilecekleri bir eğitim ortamı sağlamaktayız.

48 Yıllık Tecrübemiz

Özikizler Anaokulu’nun şüphesiz ki en önemli özelliği Türkiye’nin ilk anaokullarından biri olma özelliğini taşımasıdır. Bu tecrübe ve eğitim aşkının getirdiği tutkuyla tam 43 senedir değerli çocuklarımızı büyük bir özveri ve tecrübeyle yetiştiriyoruz. Bugün en büyük gurur kaynağımız binlerce mezunumuzun hayatında kalıcı izler bırakmış olmamızdır.

Güçlü Kadromuz

Kurucularımız başta olmak üzere, okul müdürümüz ve tüm öğretmenlerimiz işlerinde çok tecrübeli, profesyonel ve başarılı bir kadrodan oluşmaktadır. Ancak sektörümüzde takdir edersiniz ki en önemlisi de çocuklarımıza adeta anne sevgisiyle yaklaşmaktır. İşte bu noktada anaokulumuz çocuklarımız için gerçek anlamda bir “yuva”ya dönüşür.

Çağdaş Eğitim Anlayışımız

Ülkemiz geleceğine katkı sağlayacak, insani ve temel değerleri ön planda tutan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, doğaya sevgi ve saygı duyan nesiller yetiştiriyoruz. Merak eden ve sorgulayan bireyleri geleceğe taşıyoruz. Öte yandan uzman psikologumuz sayesinde çocuklarımızın gelişimini yakından takip ediyor ve destekliyoruz.

21. Yüzyıl Dersleri

Dünya büyük bir hızla değişmeye devam ederken, çocuklarımıza verdiğimiz dersler aynı kalır mı hiç? Yenilikçi ve çağdaş bir anaokulu olmanın en önemli gereklilikleri de hiç şüphesiz çocuklarımızı bu yeni dünyaya hazırlamaktır. Bizler de bu nedenle çocuklarımızı robotik kodlama, orff eğitimi ve modern dans gibi birçok çağdaş dersle geleceğe hazırlıyoruz.

Konumumuz ve Bahçemiz

Bir çocuğun gelişimi için en önemli faktörlerden biri de çocukların dışarıda vakit geçirmesi ve bol oksijen alabilmesidir. Apartman dairelerine sıkışan bir çok okul öncesi kurumun aksine müstakil bir yapıya ve bahçeye sahip olan Özikizler Anaokulu, çocukların güven içerisinde özgürce hareket edebilmelerine imkan tanıyor. Ayrıca çok merkezi bir konumda olması sebebiyle ulaşım sıkıntısı yaşanmıyor.

Organik Mutfağımız

Günümüzde anaokulları da dahil olmak üzere birçok firma catering hizmeti kullanmaktadır. Ancak, biz çocuklarımız için en sağlıklı yemeğin organik ve ev yapımı yiyecekler olduğunu biliyor; mutfağımızda yemeklerimizi çocuklarımız için bizzat hazırlıyoruz. Böylece yiyeceklerimizi denetim altında tutabiliyor ve dışarıdaki sağlıksız yiyeceklerle çocuklarımızın sağlığını tehdit etmeye “hayır” diyoruz.

Dengeli Beslenme Bilinci

Özellikle okul öncesi çağdaki çocuklarımız için yeme alışkanlıklarının oturması ve harcadıkları efor dolayısıyla düzenli olarak sağlıklı yiyecekler yemeleri çok önemlidir. Bizler de bu nedenle tam gün programlarımıza katılan çocuklarımıza bir sabah kahvaltısı, bir öğle yemeği ve bir de ikindi kahvaltısı olmak üzere günde üç öğün yemek hazırlıyor; aynı zamanda yeme alışkanlıklarının oturmasını sağlıyoruz.

Temizlik ve Hijyen

Çocuklarımızın bulunduğu ortamlarda hiç şüphesiz ki en önemli faktörlerden biri de temizlik ve hijyendir. Zira temizlik alışkanlığı bu yaşlarda kazanılan, önemli bir alışkanlıktır. Bizler de bu bilinçle anaokulumuzun temizliğine oldukça önem veriyor, salgın hastalıkları (grip, çocuk hastalıkları vb) önlemek adına tüm hijyenik önlemleri alıyoruz. Çocuklarımıza da bu bilinci erkenden aşılamak için özen gösteriyoruz.